Przystawki zimne

Starters

Tatar z polędwicy wołowej

Tatar z polędwicy wołowej / Beef tartare covered

przykryty żółtkiem, otoczony siekaną cebulą,
ogórkiem i pieczarkami z dodatkiem kurek i papryki jalapeno

Beef tartare covered with yolk egg, chopped onion, cucumber and mushrooms, with the addition of a chanterelle mushroom and jalapeno peppers

Ceviche z łososia / Salmon ceviche

marynowanego w soku z limonki z dodatkiem sosu sojowego i oliwy, z zielonym ogórkiem, granatem, jabłkiem i czerwoną cebulą

Salmon ceviche marinated in lime juice with the addition of soy sauce and olive oil,with a green cucumber, pomegranate, apple and red onion

Śledź marynowany

Śledź marynowany / Marinated herring

podawany z sosem tatarskim i piklowaną cebulą

Marinated herring served with tartar sauce and pickled onions

Smalec wiejski

Smalec wiejski / Country lard

ze skwarkami i cebulą, podawany z kiszonym ogórkiem na drewnianym liściu

Country lard with bacon and onion, served with pickled cucumber on the wooden leaf

Przystawki zimne podawane z pieczywem