Dzikie Roztocze

Wild Roztocze

Stek z sarny

Stek z sarny / Roe deer steak

podawany z kaszą pęczak z kurkami, sosem ze staropolskiego wina i sałatą vinegret

Roe deer steak served with a pearl barley with chanterelles,
Old Polish wine sauce and vinaigrette salad

Comber z dzika / Loin of wild boar

podawany ze złocistymi kopytkami,
sosem z leśnych grzybów i surówką z białej kapusty

Loin of wild boar, served with golden potato dumplings,
forest muschrooms sauce and white cabbage salad

Gulasz z jelenia

Gulasz z jelenia / Deer stew

podawany z trójkątami z tarciucha ziemniaczanego,
kiszonymi ogórkami i kwaśną śmietaną

Deer stew served on grated potatoes pie, with pickles and sour cream

Pasztet z daniela / Pate of fallow deer

z podgrzybkami, podawany z żurawiną, masłem i pieczywem

Pate of fallow deer with forest mushrooms, served with cranberry, butter and bread

Restauracja Bohema Zamość is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache