cukiernia Zamość

Cukiernia Bohema

Dania regionalne

Pieróg roztoczański

Pieróg roztoczański

z kaszą gryczaną smażony na maśle i podawany z zsiadłym mlekiem

Tarciuch ziemniaczany okraszony wiejskimi skwarkami, podawany ze śmietaną

Tarciuch ziemniaczany

okraszony wiejskimi skwarkami, posypany świeżym szczypiorkiem i podawany ze śmietaną

Cebularze

Cebularze

chrupiące i ciepłe pszenne placki posypane makiem i cebulą, podawane z masłem

żurek roztoczanski

Żurek roztoczański

gotowany na wędzonym boczku, z białą kiełbasą, gotowanym jajkiem, białym podsuszanym serem, chrzanem i pieczywem

chlodnik litewski

Chłodnik litewski

z jogurtu i śmietany, z jajkiem, botwinką, rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem i pieczywem

Stek z jelenia

Stek z jelenia

marynowany w ziołach i czerwonym winie, podawany z ziemniakami, karmelizowaną cebulą, sosem ze staropolskiego, wina i sałatką vinegret

roztoczanski_pieczony_pstrag

Roztoczański pieczony pstrąg

przyprawiony pieprzem cytrynowym i świeżymi ziołami, podawany z opiekanymi ziemniakami i warzywami z pieca