Dania główne

Wieprzowina

Poledwiczki wieprzowe

Polędwiczki wieprzowe

w grzybowym pudrze owinięte boczkiem
z bukietem warzyw, terriną ziemniaczaną
i sosem pieczeniowo-musztardowym

Policzki wieprzowe

z ziemniaczanym purre aromatyzowanym truflą, sosem z czarnego bzu i surówką z białej kapusty

Kotlet schabowy

w chrupiącej panierce podawany z zasmażaną kapustą, ziemniaczanym purre i świeżym koperkiem

Pieczone żeberka wieprzowe

Pieczone żeberka wieprzowe

w marynacie miodowo-musztardowej, podawane z ćwiartkami ziemniaczanymi, sosem barbecue i surówką z białej kapusty

Wołowina

Stek z polędwicy wołowej

Stek z polędwicy wołowej

podawany z cząstkami ziemniaczanymi, podsmażanymi pieczarkami z czosnkiem i cebulą w maślaym sosie oraz sosem pieczeniowym

Dziczyzna

Stek z sarny

Stek z sarny

podawany z kaszą pęczak z kurkami, sosem ze staropolskiego wina i sałatą vinegret

Gulasz z jelenia

Gulasz z jelenia

podawany z trójkątami z tarciucha ziemniaczanego, kiszonymi ogórkami
i kwaśną śmietaną

Drób

Pierś z kurczaka

z kością podawana na purre z dyni,
z sałatką z pieczonych buraków i sosem balsamico

Konfitowana pierś z kaczki

Konfitowana pierś z kaczki

podawana ze złocistymi kopytkami, zasmażanymi buraczkami, karmelizowanym jabłkiem i sosem żurawinowym

 Frykadelki drobiowe ( dla dzieci )

Frykadelki drobiowe ( dla dzieci )

panierowane kawałki kurczaka, podawane z frytkami i ketchupem

Ryby

Roztoczański pieczony pstrąg

Roztoczański pieczony pstrąg

przyprawiony pieprzem cytrynowym i świeżymi ziołami, podawany z opiekanymi ziemniakami i warzywami z pieca

Stek z łososia

Stek z łososia

podawany z kaszą pęczak z dodatkiem kurek i suszonych pomidorów, sosem z rukoli oraz salsą pomidorowo-brzoskwiniową

Filet z dorady

podaway na purre z dyni
z warzywnym ragout i sosem z limonki

Pierogi

Pierogi z dziczyzną

i kapustą z sosem grzybowym

Pierogi ze szpinakiem

i łososiem z sosem śmietanowym

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

ze śmietaną lub skwarkami

Korytko opiekanych pierogów z sosami

Korytko opiekanych pierogów

z sosami

Makarony

Do naszych dań używamy tylko świeżych włoskich makaronów
w 100 z semoliny

Czarny makaron Fusili

Czarny makaron Fusili

z łososiem, szpinakiem, oliwą z oliwek i parmezanem

Makaron penne

w sosie pomidorowym z warzywnym ragout,
tartym parmezanem i bazylią

Tagliatelle z szynka parmeaska

Tagliatelle z szynką parmeńską

pieczarkami i parmezanem w sosie śmietanowym

Tagliatelle z krewetkami

w sosie własnym z dodatkiem chilli, brokułami,
pomidorkami cherry i parmezanem