Dania główne

Wieprzowina

Poledwiczki wieprzowe

Polędwiczki wieprzowe

w grzybowym pudrze owinięte boczkiem
z bukietem warzyw, terriną ziemniaczaną
i sosem pieczeniowo-musztardowym

Karkówka z grilla

podawana z ziemniakami, sosem pieczeniowym i surówką z białej kapusty

Kotlet schabowy

w chrupiącej panierce podawany z ziemniakami z koperkiem i mizerią

Pieczone żeberka wieprzowe

Pieczone żeberka wieprzowe

w marynacie miodowo-musztardowej, podawane z ćwiartkami ziemniaczanymi, sosem barbecue i surówką z białej kapusty

Wołowina

Stek z polędwicy wołowej

Stek z polędwicy wołowej

z ćwiartkami ziemniaczanymi, pomidorkami cherry, sosem z zielonego pieprzu i sałatą vinegret

Dziczyzna

Stek z sarny

Stek z sarny

podawany z kaszą pęczak z kurkami, sosem ze staropolskiego wina i sałatą vinegret

Gulasz z jelenia

Gulasz z jelenia

podawany z trójkątami z tarciucha ziemniaczanego, kiszonymi ogórkami
i kwaśną śmietaną

Drób

Pierś z kurczaka

podawana z grillowanymi warzywami, opiekanymi ziemniakami i sosem pomarańczowo-imbirowym

Konfitowana pierś z kaczki

Konfitowana pierś z kaczki

podawana ze złocistymi kopytkami, zasmażanymi buraczkami, karmelizowanym jabłkiem i sosem żurawinowym

 Frykadelki drobiowe ( dla dzieci )

Frykadelki drobiowe ( dla dzieci )

panierowane kawałki kurczaka, podawane z frytkami i ketchupem

Ryby

Roztoczański pieczony pstrąg

Roztoczański pieczony pstrąg

przyprawiony pieprzem cytrynowym i świeżymi ziołami, podawany z opiekanymi ziemniakami i warzywami z pieca

Filet z dorsza

podawany na purre z selera,
z fasolką szparagową i sosem szparagowym

Stek z łososia

Stek z łososia

podawany z kaszą pęczak z dodatkiem kurek i suszonych pomidorów, sosem z rukoli oraz salsą pomidorowo-brzoskwiniową

Pierogi

Pierogi z dziczyzną

i kapustą z sosem grzybowym

Pierogi ze szpinakiem

i łososiem z sosem śmietanowym

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

ze śmietaną lub skwarkami

Korytko opiekanych pierogów z sosami

Korytko opiekanych pierogów

z sosami

Makarony

Do naszych dań używamy tylko świeżych włoskich makaronów
w 100 z semoliny

Czarny makaron Fusili

Czarny makaron Fusili

z łososiem, szpinakiem, oliwą z oliwek i parmezanem

Spaghetti linguine z sosem bolońskim

Spaghetti linguine z sosem bolońskim

parmezanem i świeżą bazylią

Tagliatelle z szynka parmeaska

Tagliatell z szynką parmeńską

pieczarkami i parmezanem w sosie śmietanowym