Dania główne

Wieprzowina

Poledwiczki wieprzowe

Polędwiczki wieprzowe

w grzybowym pudrze owinięte boczkiem
podawane z bukietem warzyw, terriną ziemniaczaną
i sosem pieczeniowo-musztardowym

Policzki wieprzowe

z ziemniaczanym purre aromatyzowanym truflą, sosem z czarnego bzu i sałatą vinegret

Kotlet schabowy

w chrupiącej panierce podawany z ziemniakami z koperkiem i mizerią

Pieczone żeberka wieprzowe

Pieczone żeberka wieprzowe

w marynacie miodowo-musztardowej, podawane z ćwiartkami ziemniaczanymi, sosem barbecue i surówką z białej kapusty

Wołowina

Stek z polędwicy wołowej

Stek z polędwicy wołowej

podawany z ćwiartkami ziemniaczanymi, fasolką szparagową smażoną na maśle z czosnkiem, pomidorkami koktajlowymi i sosem pieczeniowym

Ryby

Roztoczański pieczony pstrąg

Roztoczański pieczony pstrąg

przyprawiony pieprzem cytrynowym i świeżymi ziołami, podawany z opiekanymi ziemniakami i warzywami z pieca

Stek z łososia

Stek z łososia

podawany z kaszą pęczak z dodatkiem kurek i suszonych pomidorów, sosem z rukoli oraz salsą pomidorowo-brzoskwiniową

Drób

Grillowana pierś

z kurczaka z opiekanymi ziemniakami i warzywnym ratatuj

Konfitowana pierś z kaczki

Konfitowana pierś z kaczki

podawana ze złocistymi kopytkami, zasmażanymi buraczkami, karmelizowanym jabłkiem i sosem żurawinowym

 Frykadelki drobiowe ( dla dzieci )

Frykadelki drobiowe ( dla dzieci )

panierowane kawałki kurczaka, podawane z frytkami i ketchupem

Pierogi

Pierogi z dziczyzną i kapustą

podawane z sosem grzybowym

Pierogi ze szpinakiem i łososiem

podawane z sosem śmietanowym

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

podawane ze śmietaną lub skwarkami

Korytko opiekanych pierogów z sosami

Korytko opiekanych pierogów

podawane z sosami ( po 4 z rodzaju )

Makarony

Do naszych dań używamy tylko świeżych włoskich makaronów
w 100% z semoliny

Czarny makaron Fusili

Czarny makaron Fusili

z łososiem, szpinakiem, oliwą z oliwek i parmezanem

Tagliatelle z szynka parmeaska

Tagliatelle z szynką parmeńską

pieczarkami i parmezanem w sosie śmietanowym

Tagliatelle z krewetkami

w sosie własnym z dodatkiem chilli i czosnku, brokułami,
pomidorkami cherry i parmezanem