Menu

Dania regionalne / Regional dishes

Pieróg roztoczański / Roztoczański buckwheat pie
18 zł

Pieróg roztoczański z kaszą gryczaną, smażony na maśle, posypany świeżym szczypiorkiem i podawany z zsiadłym mlekiem

Roztoczański buckwheat pie, fried in butter, sprinkled with chives and served with sour milk

Cebularze / Cebulaki
12 zł

Cebularze chrupiące i ciepłe pszenne placki posypane makiem i cebulą, podawane z masłem

Cebulaki – crispy and warm wheat flat bread, sprinkled with poppy seeds and onion, served with butter

Tarciuch ziemniaczany / Grated potatoes pie
12 zł

Tarciuch ziemniaczany okraszony wiejskimi skwarkami, posypany świeżym szczypiorkiem i podawany ze śmietaną

Grated potatoes pie seasoned with greaves, sprinkled with fresh chives and served with sour cream

Żurek roztoczański / Roztoczański soup
16 zł

Żurek roztoczański gotowany na wędzonym boczku, z białą kiełbasą, gotowanym jajkiem, białym podsuszanym serem, chrzanem i pieczywem

Roztoczański soup cooked with smoked bacon, sausage, boiled egg,
white dried cheese, horseradish and bread

Roztoczański pieczony pstrąg / Roztoczański baked trout
38 zł

Roztoczański pieczony pstrąg przyprawiony pieprzem cytrynowym i świeżymi ziołami, podawany z opiekanymi ziemniakami i warzywami z pieca Roztoczański baked trout seasoned with lemon pepper with fresh herbs, served with roasted potatoes and vegetables from the oven

Restauracja Bohema Zamość is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache